Mustaherukkatäyte kakkuun


Olen kokeillut monia erilaisia kakun täytteitä ja monet eri marjat on testattu. Osa on hyviksi havaittu, osa jäänyt sitten vähempään arvoon. Ystäväni poika täytti vuosia ja minulta pyydettiin tekemään hänen toiveidensa mukaan suklaakakku, jossa olisi jotakin kirpeääkin. Tiedän heidän perheen olevan puutarhamarjojen ystäviä ja ehdotinkin klassista paria suklaalle eli mustaherukkaa. Mustaherukka onkin yksi marjoista, joista en ole kakun täytettä tehnyt ja voin sanoa, että tämän jälkeen se ei jää niiden vähempien arvoon vaan nousi yhdeksi suosikikseni! Ihanan raikkaan makuinen, joka sopii täydellisesti muuten melko suklaiseen kakkuun.




Mustaherukkatäyte
~ 15-20 cm kokoisen vuoan yhteen väliin ~

200 g mustaherukoita
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
noin 1/2 dl sokeria (marjojen vaihteleva happamuus vaikuttaa määrään)
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Soseuta marjat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Kääntele joukkoon marjasose ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri ja maista onko maku tarpeeksi kirpeä/makea omaan makuusi. Marjoissa on eroja makeudessa/kirpeydessä vaikka olisi sama marjatyyppi kyseessä. Lisää lopuksi vielä vaniljakreemijauhe jämäköittämään täytettä. Kakku kannattaa täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti