Pätkis-kookoskakku


Asumme oman äitini kanssa eri kaupungeissa ja joka vuosi emme äitienpäivänä näe muutenkaan, mutta tänä vuonna se tuntui jotenkin normaalia haikeammalta. Ehkä siksi, että emme ole muutenkaan nähneet pitkään aikaan. Omienkaan lasten kanssa meille ei ole muotoutunut mitään erityisempää perinnettä, mutta joka vuosi saan heiltä hellyyttäviä itse tehtyjä lahjoja, ne ovat ihan parasta!

Kakkua en muista kovinkaan monena vuonna tehneeni itselleni vaan silloi, kun olemme nähneet oman äitini kanssa. Tänä vuonna tein siihen poikkeuksen ja halusin tehdä kakun itselleni äitienpäiväksi. Samalla testasin uusia täytteitä ja tekniikkaa koristelussakin. Niinpä toteutin tämän raidallisen Pätki-kookoskakun.

Rakastan kookosta! Minut tuntevat tietävät, että söisin sitä ihan missä muodossa vain ja rakastan myös sen tuoksua, joten saippuat sekä shamppoot tuoksuvat tietysti kookokselle. Niinpä olen pitkään halunnut myös kokeilla kookostäytettä kakkuun. Etsin olemassa olevia kookostäytteiden ohjeita ja oikeastaan löysin vain yhden, jossa creme fraiche oli täytteen pohjana. Ehkä vielä kokeilen sitäkin jossain kohtaa, mutta koska sitä ei kaapistani löytynyt, sovelsin sitä ohjetta muuten. Ensimmäiseksi kokeiluksi voin sanoa onnistuneeni hyvin,mutta pientä viilausta vielä ehkä teen seuraavalla kerralla. Täyte vaatii sen valmistuksen edellisenä päivänä, jotta kookoshiutaleet ehtivät pehmetä sopiviksi. Ja piparminttuisen Pätkiksen maun kanssa kookostäyte sopi kyllä todella hyvin yhteen!

Kookostäyte
~ noin 15-20 cm vuoan yhteen väliin ~

2 dl vispikermaa
100 g vanijatuorejuustoa
1 1/2 dl kookoshiutaleita
1 dl sokeria
(vaniljakreemijauhetta)

Vaahdota vispikerma ja sekoita vaahdon joukkoon pehmitetty tuorejuusto. Lisää kookoshiutaleet. Sekoita vähän kerrallaa vielä sokeri joukkoon. Makeutta voi säätää makunsa mukaan maistamalla välillä seosta. Mikäli täyte tuntuu löysähköltä, voi joukkoon lisätä varovasti vielä vaniljakreemijauhetta sitä jämäköittämään. Huomioi, että täyte jämäköityy myös hieman jääkaapissa, kun kookoshiutaleet pehmenevät. Täyte onkin hyvä tehdä kakun väliin jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Pätkis -täyte
~ noin 15-20 cm vuoan yhteen väliin ~

2 dl vispikermaa
100 g vanijatuorejuustoa
130 g Pätkis -konvehteja tai bites -paloja
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta


Vaahdota vispikerma. Sulata Pätkikset varovasti mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen, etteivät ne pala. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita suklaasula sen joukkoon. Nostele kermavaahto varovasti sekaan. Lisää lopuksi vielä vaniljakreemijauhe. Suklaa jämäköittää myös täytettä hieman kylmässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti