Karkkikakku Oreo -täytteellä


Tyttäreni täytti joulun aikaan 12 vuotta. Tuntuu uskomattomalta kuinka nopeaan aika on mennyt! Hänen syntymänsä jälkeen tämä kakkuinnostuskin lähti isommalti käyntiin, joten pitkään on kakkujakin leivottu. 

Kavereille järjestettiin toissa viikonloppuna yökyläsynttärit ja kakku oli ehdoton tarjottava ja sainkin selkeät ohjeet millainen on toiveissa. Täytteenä tuli olla Oreota ja lemon curdia sekä koristelu karkeilla, niillä tietyillä lemppari irtokarkeilla. Listan kanssa olin irtokarkkihyllyllä etsimässä juuri oikeita, sekaan uskalsin heittää muutaman erilaisen myös listan ulkopuolelta. 

Etsiskelin valmista Oreo -täytettä kakkuun enkä oikein löytänyt mieleistäni, joten kokeilin hieman soveltaa aiemmin käyttämiäni, hyväksi havaittuja täytteitä. Täytteestä tulikin kivan vaniljainen, mutta Oreo maistuu sieltä myös hyvin. Pohjana kakussa oli tuttu vegaaninen vaniljapohja Liisa Vesterbergin Makeaa -blogin ohjeella.


Oreo -täyte
~ 20 cm:n kakun kahteen väliin ~

4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl tomusokeria
n. 80 g Oreo -keksejä


Murskaa Oreo -keksit pieniksi tehosekoittimella tai pussissa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto sekä rahka. Vatka vatkaamista, kunnes seos hieman paksuuntuu. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe sekä tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon vielä keksimurska. Jaa täyte kahteen kakun väliin ja anna kakun olla jääkaapissa noin 4 tuntia tai seuraavaan päivään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti