Puurorieskat


Molemmat lapseni ovat aina olleet huonoja syömään puuroa. Leipä maistuu ja tuoreet sämpylät menee kuin kuumille kiville. Toisinaan tekee mieli tehdä kuitenkin jotakin hieman nopeampaa ja helpompaa leipää ja esimerkiksi perunamuusin loput käytetään useimmiten rieskoihin. Niinpä olen alkanut tehdä myös puuroa riskoja varten. Kaurapuuron teen aina luomu kaurahiutaleisiin, jotka mielestäni maistuvat paljon paremmilta. 

Rieskoihin voi käyttää yhtä hyvin myös ylijäänyttä puuroa ja hävikkiäkään ei synny. Vuosien varrella olen kokeillut ohjeessa erilaisia jauhoja ja niitä voikin vaihdella mielen mukaan tähän perusohjeeseen. 
Kaurapuurorisekat
~ noin 10 kpl ~

Kaurapuuro: 

2 dl kaurahiutaleita
4 1/2 dl vettä
n. 1/2 tl suolaa

Keitä kaurapuuro kattilassa tai tee mikrossa välillä sekoitellen. Anna jäähtyä. 

Rieskataikina:

kaurapuuro yllä olevan ohjeen mukaan
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 -1 tl suolaa (riipuen puuron suolan määrästä)

Sekoita jäähtyneen puuron sekaan kananmuna ja suola. Lisää jauhoja parissa erässä ja sekoita kunnes puuro muistuttaa koostumukseltaa taikinaa. Taikina on melko pehmeä ja tarttuvaa, joten pellille painellessa kannattaa käyttää kunnolla jauhoja. 

Nostele taikinasta pellille leivinpaperin päälle noin pari ruokalusikallista taikinaa ja painele taikina pyöreäksi muutaman millimetrin paksuiseksi ympyräksi (halkaisija noin 10-12 cm). Pistele rieskaan haarukalla reikiä. 

Paista rieskoja 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes rieskat saavat hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti