Leivonnassa lopputuloksen näkemisen ja maistamisen jälkeen parasta on erilaisten mahdollisuuksien rajaton määrä ja makuyhdistelmien kokeileminen. Ohjeita löytyy moneen lähtöön ja niitä soveltamalla voi itse leikitellä vielä lisää.
Vietimme työkevereiden kanssa iltaa yhden työkaverimme läksiäisten merkeissä ja sinne olin omana panoksena ajatellut leipoa kakun. Kutsussa mainittiin, että leipomuksena on luvassa jotakin jännää, mitään ei vielä ollut sovittu. Tähän siis tartuin ja leivoin jännän kakun, jonka olin nähnyt aiemmin K-Ruoka sivuilla ja halunnut sitä kokeilla. Oikeastaan tästä ohjeesta hyödynsin vain tuon päälle tulevan kinuskin ohjeen sekä mahtavan ulkosasun, muuten muokkasin täytettä sekä tein pohjan hieman eri ohjeella.
Pohja
Kinuskitäyte
2 dl vispikermaa
1 1/3 dl fariinisokeria
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-4 rkl vaniljakreemijauhetta
Kakun
täyttöä edeltävänä päivänä, kuumenna kerma ja fariinisokeri ja
kiehauta, älä keitä. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa seuraavaan
päivään.
Vaahdota
kinuskikerma ja erillisessä kulhossa vispikerma sekä tuorejuusto ja yhdistä vaahdot.
Lisää joukkoon vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte on sopivan
paksua.
Voikreemi
125 g huoneenlämpöistä voita
250 g tomusokeria
1 rkl kylmää vettä
Vaahdota huoneenlämpöistä voita useamman minuutin ajan, jolloin se vaalenee selkeästi. Vatkaa joukkoon pienissä erissä siivilöity tomusokeri ja jatka vatkaamista vielä hetki sen jälkeen. Lopuksi lisää vesi ja vatkaa vain tasaiseksi. Levitä kakun päälle kahdessa osassa: ensin ohut ns. murukerros ja anna sen jälkeen pinnan jähmettyä muutama minuutti jääkaapissa. Levitä tämän jälkeen varsinainen pintakerros. Anna kreemin jähmettyä kylmässä noin pari tuntia ennen kinuskikuorrutuksen laittoa.
Kinuskikuorrutus
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl tomusokeria
1 tl voita
Mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Kuumenna
kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kinuski on
valmista, kun tipautat sitä pisaran kylmään veteen ja se jähmettyy. Lisää voi, sekoita tasaiseksi ja anna hetken jäähtyä.
Kaada kinuski kylmän kreemipinna päälle keskelle kakkua, anna
valua kakun reunoille. Avusta palettiveitsellä kinuskia valumaan kakun
reunoilta. Laita kakku kylmään, jotta kinuski jähmettyy hieman.
Koristele kakku popcorneilla ja suolatikuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti