Raparperirahkapiirakka


Aiemmin kokeilin Suklaapossun hieman muokatulla ohjeella sitruunarahkapiirakkaa ja ihastuin ohjeeseen. Piirakka on ihanan raikas, mehevä ja helppo tehdä. Mainostin ohjetta myös äidilleni ja hän ihastui siihen myös. Äitini oli kokeillut tehdä ohjeella raparperipiirakkaa pienin muutoksin. Halusin tätä myös testata ja siitä tuli kyllä raparperillakin yksi suosikkipiirakkani! Mehevyys ja rahka sopivat hyvin kirpeän raparperin kanssa eikä se kaipaa enää vaniljakastiketta tai kermavaahtoa seurakseen. 




Raparperirahkapiirakka

~ 24 cm piirakkavuokaan ~

65 g huoneenlämpöistä pehmeää voita
  2 dl vehnäjauhoja
  1,5 dl sokeria
  0,5 tl leivinjauhetta
  0,5 tl soodaa
  0,5 tl vaniljasokeria
  0,5 kananmuna
  0,5 dl maustamatonta jogurttia/piimää
Täyte: 

125 g vaniljarahkaa
  0,5 dl sokeria
  0,5 kananmuna
n. 2-3 dl raparperia paloina

Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon pehmeä voi. Sekoita/nypi aineet keskenään murumaiseksi. Ota puolet muruseoksesta erilleen piirakan päällistä varten. Lisää toiseen puolikkaaseen, joka tulee piirakan pohjaksi, jogurtti ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä piirakkavuoan pohjalle.Levitä päälle paloiteltu raparperi.
Sekoita täytteen rahka, sokeri ja kananmuna keskenään. Sekoita tasaiseksi ja levitä raparperien päälle. Levitä lopuksi muruseos päälle. 
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti