Britakakku


Tein viime kesänä ensimmäisen kerran Britakakun ja siitä tuli pitkään suosikkien listaani yksi uusi kakku. Vaikka pohjaan tulee rasvaa ja sokeria, se on rakenteeltaan ihanan kevyt. Ehdoton suosikkini täytteeksi on tuoreet mansikat ja vaniljainen kermavaahto. Halusin tehdä kakun nyt äitienpäiväksi ja laitoin masikoiden ja kerman lisäksi väliin hieman lemon curd -tahnaa sekä passion hedelmää. Pohjan tein Yhteishyvän ohjeella. 






Britakakku

150 g margariinia
1,5 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Marenki:

4 valkuaista
2 dl sokeria

Täyte:

4 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
n. 6 rkl lemon curdia
0,5 l mansikoita
2 passion hedelmää 
tuoretta minttua

Vaahdota margariini ja sokeri. Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja lisää magariinivaahtoon keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina tasaisesti uunipellille. 

Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti. Levitä marenki taikinan päälle pellille. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 30 minuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin. Anna pohjan jähtyä. 

Leikkaa pohja neljään yhtäsuureen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä tomusokerin kanssa, lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. Nosta yksi pohjista tarjoiluastialle ja levitä noin 2 rkl lemon curdia pohjan päälle. Lisää päälle 1/3 kermavaahdosta ja mansikoista sekä puolikkaan passion hedelmän sisusta. Nosta toinen pohja päälle ja täytä samoin sekä vielä yksi väli lisää. Viimeinen pohjapala tulee päälimmäiseksi ja sen päälle ei enää tulee täytteitä. Päällisen voi koristella mansikoilla, mintun lehdillä ja passion hedelmän sisuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti