Puolukka-kinuski täytekakku


Äitienpäivä on viikon päästä, jolloin on hyvä syy jälleen leipoa. Omalla äidilläni oli eilen myös syntymäpäivä ja koska olimme nyt menossa vanhemmilleni viikonlopuksi käymään, niin olihan näiden syiden varjolla leivottava jälleen kakku. 

Silloin, kun minulta ei pyydetä mitään tietynlaista kakkua, haluan kokeilla uusia makuja ja/tai tekniikoita, jotta tiedän jatkossa mikä toimii. Ilmaan heitettiin vain kinuskista pitäminen, joten sen ympärille kokeilin uusia juttuja. Perinteistä kiniskikakkua en halunnut tällä kertaa tehdä, mutta kakun väliin tein kinuskisen täytteen ja sen kaveriksi sopi hyvin puolukkatäyte. Molemmat täytteet ovat Kinuskissan sivuilta. 

Uudenlaisen kinuskitäytteen lisäksi tein enimmäisen kakkupohjani PME -vuoalla, jonka hankin edellisellä viikolla Pirkkalan Confetista. Olen lukenut vuoista ja niillä tehdyistä kakkupohjista pelkästään ylistäviä kommentteja, joten olihan sitä kokeiltava. Ja todellakin vuoka on kaikkien kehujen arvoinen! Sokerikakkupohjasta tuli paras mitä olen koskaan tehnyt. Pohja oli ihanan korkea ja tasainen ja sen leikkaaminen onnistui todella hyvin. Itse pohjan ohje on sama kuin mitä olen aiemminkin käyttänyt, joten tässä vuoka oli SE avain onnistumiseen. 

PME -vuoka on anodisoitua alumiinia, joka jakaa lämmön tasaisesti. Näin paistotuloskin on sen mukainen. Vuoka ei vaadi erikseen edes jauhotusta, pelkkä hyvä voitelu riittää ja pohja irtoaa vuoasta helposti. Tästä kakkuvuoasta tuli kyllä jo ensimmäisellä kokeilukerralla ehdoton suosikkini! Olin niin innoissani kakkupohjan onnistumisesta, että unohdin ottaa kuvan pelkästä pohjasta.

Kolmas uusi juttu mitä testasin tässä kakussa, oli ns. kreemillä maalaus. Kakun värisävyksi valikoitui punainen, joten värjäsin kreemiä punaisen eri sävyillä ja sain niillä kakun reunasta tehtyä kivan monisävyisen. Kreemin tein tällä kertaa Annin Uunissa ohjeella. En tiedä onko tuo maalaaminen täysin oikea termi, mutta minusta se kuvaa sitä hyvin. Tällä kertaa yhdistin kreemit tasaiseksi pinnaksi, mutta kakusta saisi kivan myös jättämällä eri sävyt selvästi erillisiksi ja pinnasta näin elävän näköisen, kun sitä ei tasoita ainakaan joka kohdasta. Koristeluun käytin myös itsetehtyjä macaronseja, joista kirjoittelen erikseen jossain kohtaa.


Puolukkatäyte
~ 20-24 cm kakun yhteen väliin ~

2 dl vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
200 g puolukoita
1/2 dl sokeria
n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta 

Vaahdota vispikerma ja vatkaa sekaan tuorejuusto. Soseuta puolukat ja lisää sokerin kanssa kermavaahtoon. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe ruokalusikallinen kerrallaan. Kinuskitäyte 
~ 20-24 cm kakun yhteen väliin ~

1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
2 dl vispikermaa
2-4 rkl vaniljakreemijauhetta

Kakun täyttöä edeltävänä päivänä, kuumenna kerma ja fariinisokeri ja kiehauta, älä keitä. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. 

Vaahdota kinuskikerma ja erillisessä kulhossa vispikerma ja yhdistä vaahdot. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte on sopivan paksua.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti