Taatelikakku


Maustekakut ja muut kuivakakut kuuluvat monen jouluiseen kahvipöytään. Itse en ole mikään erityinen kuivakakkujen ystävä, mutta muutama suosikki sieltäkin löytyy. Yksi niistä on tämä taatelikakku, jonka tein tällä kertaa työkavereille taukokahvileiväksi ennen joulun vapaita. 

Resepti on yksinkertainen ja taikina nopea tehdä. Taikina ei ole mikään jättisuuri, joten kakusta tulee kivan matala ja paloista sopivan kokoisia. 





Taatelikakku

2 dl kiehuvan kuumaa vettä
n. 2 dl kuivattuja taateleita pilkottuna pieniksi paloiksi
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna


Laita pilkotut taatelit kulhoon ja kaada kiehuva vesi päällä. Jätä taatelit pehmenemään noin 15 minuutiksi. Lisää sen jälkeen voi tai margariini taateleiden joukkoon ja sekoita kuunnes se on sulanut.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon taateliseos sekä kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja halutessasi jauhota rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. 

Anna kakun hieman jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen lautaselle.

1 kommentti:

  1. The playing cards in each hand are added to obtain the worth, but solely the 바카라사이트 final digit is significant. Thus, if the 2 playing cards in a hand are 8 and 5, the rely isn't thirteen but three. A competing hand with a face card and a 6 wins outcome of|as a result of} it's nearer to a rely of 9.

    VastaaPoista