Kermatoffeet


Vielä yksi, ehkä jouluaiheinen, ohje tähän vuoden loppuun. Uuden vuoden juhlintaan sopii kaikki herkut, joten miksi ei myös toffeet. Nämä ovat nopeita ja helppoja tehdä sekä säilyvät vaikka sieltä joululta tai joulun välipäiviltä, mikäli malttaa olla syömättä. Ovat todella herkullisen makuisia!

Ihanaa uuden vuoden alkua! 

Kermatoffeet
~ noin 40 palaa ~

2dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
25 g voita


Sekoita ainekset keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua voimakkaasti 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita etenkin keittioajan lopussa ettei se pala pohjaan. 

Kun seos alkaa saostua, tee sille testi tipauttamalla pisara toffeemassaa kylmään veteen (esimerkiksi vesilasiin). Mikäli seos jähmettyy ja sitä pystyy muotoilemaan käsissä, on seos valmis. Varo keittämästä liian pitkään, sillä silloin toffee jähmettyy kivikovaksi. 

Kun seos on valmis, kaada se noin 20x20 cm kokoiseen vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Anna toffeen kovettua ja jäähtyä ja leikkaa sen jälkeen paloiksi. Palat voi pakata esimerkiksi sellofaaniin ja sulkea päät narulla tai tarjoilla suoraan tarjoiluvadilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti