Pikkuleivät top 5, osa 2


Aikaisemmin julkaisin reseptin eräistä suosikkipikkuleivistäni, Hanna tädin kakuista, ajatuksena koota tänne oma pikkuleipien top 5. Nyt on seuraavan ohjeen vuoro: kaneliässät. 
Käneliässät tuovat mieleen myös muistoja lapsuudesta. Ainakin äidin kanssa näitä on tehty useasti, mutta oman muistikuvani mukaan myös mummoni kanssa olisin kaneliässiä leiponut (äiti voi tätä korjata, jos muistan aivan väärin). Mummoni on poistunut keskuudestamme jo lähes 20 vuotta sitten, joten leivontamuistot ovat todellakin sieltä lapsuudesta ja teini-iästä. 

Pitkän tauon jälkeen päätin leipoa kyseisiä pikkuleipiä ja kaivelin reseptiaarteitani. Ohje, jota itse olen käyttänyt on Valion resepti, jonka olen kirjoittanut ylös reilu kymmenen vuotta sitten esikoiseni kastejuhlaa varten. Silloin tosin leivoin pikkuleivistä A -kirjaimen muotoisia, tyttäreni nimen mukaan.


Kaneliässät

~ noin 40 kpl ~

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
sokeria 
kanelia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kanamunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi seokseen. Anna taikinan levätä kylmässä 30 min - tunti. 

Leivo taikinasta muutamassa erässä pikkusormen paksuinen pötkö ja leikkaa siitä noin 8 cm:n pituisia pätkiä. Sekoita lautaselle keskenään sokeria ja kanelia ja pyörittele leikatut pätkät seoksessa. Muotoile pätkät s-kirjaimen muotoon pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti