Littlest Pet Shop


Kummityttöni täytti jokin aika sitten 6 vuotta ja synttäreitä kahviteltiin viime viikonloppuna. Olen tehnyt hänelle useampana vuonna synttärikakun aina kulloisenkin mielenkiinnon kohteen mukaan. Tällä hetkellä iso juttu on Littlest Pet Shop -hahmot ja kakun tuli tietysti olla sen mukainen. Suosikkihahmo on mäyräkoira, jonka kakun päällekin taiteilin. Täytetoiveena oli puolestaan mansikkaa sekä valkosuklaata. 


Kakkupohjana käytän pääasiassa sokerikakkupohjaa ja olen vuosien varrella kokeillut jos minkälaisia versioita ja yrittänyt itsekin niitä hieman soveltaa. Sitten törmäsin Tarun taikakut -blogissa mielenkiintoiseen ohjeeseen, jota testasin ja siitä tuli heti suosikkini. Sen koostumus on miellyttävä, sillä se ei murene mahdottomasti ja sitä on helppo käsitellä. Tässä kakussa oli 6 munan pohja ja paistoin sen tarkoituksella 24 cm:n vuoassa, jotta kakusta tulee hiemankorkeampi. 


Sokerikakkupohja

- tarvittava määrä kananmunia punnitaan, minulla oli tässä siis 6 munaa 
- sokeria ja jauhoja kakkupohjaan tarvitaan 70 % kananmunien painosta grammoina
- jauhojen määrästä on puolestaan 70 % vehnäjauhoja ja 30 % perunajauhoja
- leivinjauhetta laitan itse munien määrän mukaan 1-1,5 tl


Esimerkki tämän kakun pohjan ainesuhteista

6 kananmunaa, paino 272 g
sokeria 272 g x 0,7 = 190 g
jauhoja 190 g, joiden suhde seuraavasti:
  vehnäjauhoja 190 g x 0.7 = 133 g
  perunajauhoja 57 g
leivinjauhetta 1 tl

Voidellaan ja halutessaan jauhotetaan kakkuvuoan pohja sekä reunat. Kananmunat ja sokeri vaahdotetaan kovaksi vaahdoksi. Jauhot ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään ja siivilöidään sokeri-munavaahtoon. Jauhoseos nostellaan varovasti vaahdon sekaan ja kaadetaan tasaisesti voideltuun kakkuvuokaan. Kakkupohjaa paistetaan uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 min.

Kakun täytteinä oli aikoinaan Kinuskikissan blogista löydetyt mansikkatäyte ja valkosuklaatäyte. Olen tykästynyt niiden koostumukseen sekä raikkaaseen makuun ja ohjeita on  myös helppo soveltaa tilanteen mukaan eri makuisiksi.


Mansikkatäyte

250 g mansikoita
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa (itse käytän usein vaniljatuorejuustoa)
n. 1/2 dl vaniljakreemijauhetta
(2 rkl sokeria)

Soseutetaan mansikat. Vahdotetaan kerma löysähköksi vaahdoksi ja vatkataan nopeasti joukkoon tuorejuusto. Lopuksi lisätään joukkoon mansikkasose sekä vaniljakreemijauhe. Koko määrää ei vaniljakreemijauheesta tarvita ettei täytteestä tule liian paksua. Täyte levitetään pohjan päälle. 


Valkosuklaatäyte

2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa (itse käytin vaniljatuorejuustoa)
130 g valkosuklaata

Sulatetaan valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen, sillä valkosuklaa palaa helposti. Annetaan jäähtyä hetken. Vatkataan vispikerma vaahdoksi ja sekoitetaan sekaan tuorejuusto sekä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen hieman jäähtynyt, sulatettu valkosuklaa. Täyte levitetään pohjan päälle.

Täytteen määrä on mitoitettu yhteen kakun väliin. Täytekerroksesta tulee mielestäni juuri sopivan paksu halkaisijaltaan 24 cm:n kakun yhteen väliin laitettuna. Tässä kakussa alempaan väliin tuli mansikkatäyte ja ylempään valkosuklaatäyte. Laitoin vielä hieman Lemon Curdia mansikkatäytteen alle, se antaa kivan sävyn. 

Kakun koristeluun käytin 6 dl vispikermaa ja sokerimassaa. Koiraa varten värjäsin sokerimassaa kaakaojauheella sen verran, että sain oikean ruskean sävyn. Silmät maalasin elintarvikeväreillä. Vaaleanpunaiset kukat ja tähdet ovat elintarvikevärillä värjättyä sokerimassaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti