Työkonekakku


Työkaverini poika täytti 3 vuotta ja sain toteuttaa hänen syntymäpäivilleen kaksi täytekakkua. Teemaksi valikoitui työkoneet, jotka ovat pojan mieleen ja päätinkin toteuttaa ne työmaateemalla. Päälle pääsi kaksi Puuha Petestä tuttua työkonetta sekä muutama sokerimassasta muotoiltu työmaa-aiheinen koriste 

Kakkuihin haluttiin suklainen pohja sekä vadelma- ja vaniljatäytteet. Täytteet tein tutuilla ohjeilla, jotka löytyvät täytteet -luokan alta. Suklaapohjaan en ole itse kovinkaan usein innostunut ja selailinkin hyvältä kuulostavia ohjeita. Vertailin erilaisia vaihtoehtoja ja koska pohjien leipominen ei ole se suosikkiosa kakkuhommissa, halusin jonkin helpon ja hyvän pohjan. Muistinkin nähneeni Liisa Westerbergin Makeaa -blogissa vegaanisen suklaapohjan ohjeen. Ja koska olin sieltä jo aiemmin löytänyt ihanan vaniljaisen vegaanisen kakkupohjan ohjeen, halusin testata myös suklaista versiota. Ja voin sanoa, että pääsi kyllä suosikki listalleni! 

Näissä molemmissa pohjissa on se ihanuus, että erikseen ei tarvitse vatkata ja vispata mitään, vaan kaikkien ainesten sekoittaminen tasaisesti keskenään riittää. Pohjaan ei siis tule ollenkaan kananmunia vaan jujuna toimii soodan ja valkoviinietikan liitto. Pohjasta tulee mehevä, sokerikakkupohjaa tiiviimpi, mutta kuitenkin ihanan ilmava. Suosittelen kokeilemaan!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti