Vanilja-mustikkakakku



Heinäkuun olin kokonaan lomalla työstäni ja samalla lomailin myös pitkälti leivonnasta sekä etenkin tietokoneella notkumisesta. Työssäni olen 95 % ajasta tietokoneella, joten lomalla siitä on muutenkin hyvä ottaa taukoa. Nyt on pari päivää taas totuteltu työn tekoon ja tännekin kirjoitteluun löytyy jälleen erilainen tatsi. 

Lomalla leivoin melko vähän, mutta jotakin kuitenkin. Pidimme ystäväni siirtolapuutarhamökillä kahvilaa heinäkuun alkupuolella Avoimet puutarhat -tapahtuman yhteydessä. Ystäväni poika paistoi vohveleita, ystäväni oli tehnyt mehua ja minä leivoin sitten muutaman kakun. Vohvelit olivat hitti ja kakutkin kävivät kaupaksi. Yksi suosikkikakku neljästä tarjolla olleesta oli tämä vanilja-mustikkakakku. 





Vanilja-mustikkakakku
~ 24 cm vuoka ~

Pohja:

150 g Digestive -keksejä
75 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1/2 dl sokeria
3 rkl vaniljasokeria
4 rkl maitoa

Pinnalle:

200 g mustikoita
2 liivatelehteä
2 rkl vettä



Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa pohjan keksit monitoimikoneessa hienoksi ja sulata voi. Yhdistä sulatettu voi keksimurskaan ja painele se vuoan pohjalle. 

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota täytteen vispikerma ja vatkaa sekaan tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Laita maito kattilaan ja kuumenna (älä keitä). Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne maitoon koko ajan sekoittaen. Kaada liivateseos kermaseoksen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia. 

Kiillettä varten laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mustikat (voi käyttää pakastemustikoita tai tuoreita). Kun liivatelehdet ovat pehmenneet noin 5-10 min, kiehauta vesi, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kiehautettuun veteen. Lisää liivatteet mustikkasoseen sekaan ohuena nauhan koko ajan sekoittaen. Kaada kiille hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä vielä vähintään 3 tuntia ennen tarjoilua. Kakun voi koristella kokonaisilla mustikoilla ja mintun lehdillä. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti