Kardemummainen mustikkapiirakka


Näin kevään ja kesän kynnyksellä on hyvä viimeistään käyttää pakastimesta edellisen vuoden marjoja pois. Itse olen melko laiska metsämarjojen keräilijä ja laitankin yleensä pakastimeen mansikoita, herukoita sekä välillä vadelmia. Toisin sanoen siis helpommin kerättäviä marjoja. 😄 Tällä kertaa pakastimessani sattui olemaan mustikoita ja päätin tehdä niistä piirakan työkavereille perjantain kunniaksi. 

Minulla on yksi luottoresepti, joka sopii niin marja- kuin raparperi- tai omenapiirakankin pohjaksi. Siitä tulee pellillinen piirakkaa, joten tein nyt eri ohjeella, kun tarkoitus oli tehdä piirakka vuokaan. Palaan myöhemmin siihen luottoreseptiini. Se, kuten tämänkin piirakan ohje, on helppo ja taikina valmistuu nopeasti vain sekoittamalla aineet keskenään. Tämän pohjan jujuna on mausteena käytettävä kardemumma.





Kardemummainen mustikkapiirakka

2 dl kermaviiliä (tai piimää)
125 g voita
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl jauhettua kardemummaa
180 g mustikoita (1 rkl perunajauhoja, mikäli pakastemustikoita)

pinnalle fariinisokeria



Voitele noin 24 cm:n halkaisijan vuoka. 
Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivien aineiden sekaan kermaviili, sulatettu voi sekä kananmunat yksitellen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se voideltuun vuokaan. 

Mikäli käytät pakastemustikoita, sekoita niiden joukkoon perunajauho. Levitä mustikat taikinan päälle ja mustikoiden päälle hieman fariinisokeria. Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Piirakka on kypsä, kun tikulla kokeilemalla siihen ei tartu taikinaa. Mikäli piirakka alkaa tummumaan liikaa, sen päälle voi paiston loppuvaiheessa laittaa esimerkiksi folion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti