Mutakakku


Mutakakku on ihanan suklainen ja maistuva kakku sekä helppo tehdä! Mielestäni kirsikat käy suklaan kanssa todella  hyvin, joten näin kesäaikaan marja- ja hedelmäsadon ollessa parhaimmillaan, täytyy tätäkin yhdistelmää hyödyntää, vaikkei kakku kevyimmästä päästä olekaan. Pieni pala riittää makean nälkään. Olen itse tehnyt mutakakun aina Valion ohjeella, koska olen kokoénut sen hyväksi. 







Mutakakku
~ 20 cm vuoka ~

150 g voita
150 g tummaa suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa, älä anna kiehua vaan sekoita kunnes ainekset ovat sulaneet. Lisää joukkoon kaakaojauhe. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sen jälkeen sokeri ja vatkaa joukkoon kananmunat. Sekoita jauhot keskenään, lisää suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. 

Vuoraa vuoan pohja sekä reunat leivipaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 17 minuuttia. Mutakakku on valmiina reunoilta ja päältä kypsä ja sisältä pehmeän suklainen. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrtota vuoasta. Tarjoile kakun kanssa vaniljalla maustettua kermaa ja kirsikoita tai muita marjoja tai hedelmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti