Mokkapaladonitsit


Mokkapalat on ikisuosikki rleivonnaisia ja ne maistuvat monen ikäisille. Taikina on nopea ja helppo tehdä ja se taipuu moneen. Halusinkin kokeilla tehdä tällä kertaa taikinasta donitseja. Toimii oikein hyvin tässäkin muodossa ja sopii myös erittäin hyvin vapputarjottavaksi!




Mokkapaladonitsit
~ 12 kpl ~

75 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kylmää kahvijuomaa

Kuorrutus:

3 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
3-5 rkl kahvijuomaa
1 rkl sulatettua voita

nonparelleja 


Sekoita huoneenlämpöinen voi sekä sokeri ja kanamuna sekaisin. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä kahvin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. 

Voitele donitsipellin kolot. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota donitsipellin koloihin taikinaa. Kypsennä donitseja 200 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kumoa ne sen jälkeen jäähtymään leivinpaperin tai ritilän päälle. 

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Lisää kahvia vähän kerrallaan sen mukaan kuinka paksua kuorrutteesta haluat. Kuorrutus ei saa olla liian ohutta, sillä se voi imeytyä donitseihin. Lusikoi kuorrutetta donitsin päälle ja ripottele pinnalle heti strösseleitä. Anna jähmettyä kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti