Suklainen juustokakku


Ennen pääsiäistä olen perinteisesti tehnyt työkavereilleni kakun kiirastorstain kahveille. Viime vuonna tein raikkaan mangojuustokakun ja tänä vuonna halusin kokeilla jotain muuta. Täysin erilainen valikoituikin, sillä tein kolmen suklaan juustokakun josta ei tosiaankaan suklaata puuttunut! Mahtavaa tässä ohjeessa on se ettei siihen tule lainkaan liivatetta vaan suklaa hyydyttää täytteet. Rakenne onkin ihanan pehmeä ja suussa sulava. Kakku on makea, mutta yllättäen ei niin makea kuin voisi luulla. Kaikki sokeri ja makeus tulee suklaista, erikseen ei lisätä enää sokeria missään muodossa. 
Ohjeen löysin Suklaapossun blogista, jota hieman muokkasin mieltymysteni mukaan.  





Suklainen juustokakku

halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan

Pohja:

150 g digestivekeksejä
50 g voita

Täytteet:

2,5 dl Flora Vispiä
2,5 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g maitosuklaata
175 g valkosuklaata

Päälle:

130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa


Murskaa pohjaa varten digestivekeksit (ei tarvitse olla täysin hienoa jauhetta). Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele keksimurska vuoan pohjalle leivinpaperin päälle (reunat kannattaa voidella kevyesti tai käyttää reunakalvoa). 

Vatkaa kermat samassa kulhossa vaahdoksi ja vatkaa lopuksi tuorejuusto joukkoon. Jaa paksuksi vatkattu mousse puoliksi kahteen eri kulhoon. Pilko maitosuklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Tee sama valkosuklaalle eri kulhossa. 

Kaada ensin sula valkosuklaa toisen moussen joukkoon ja sekoita nopeasti vatkaimella tasaiseksi. Kaada sen jälkeen sulatettu maitosuklaa toisen moussen joukkoon ja sekoita myös nopeasti vatkaimella tasaiseksi. Tässä voi käyttää samaa vatkainta kuin valkosuklaamoussen sekoittamiseen. 

Kaada maitosuklaamousse keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita. Kaada sen jälkeen valkosuklaamousse maitosuklaamoussen päälle vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. 

Kun kakku on hyytynyt, poista vuoan reuna ja reunakalvo, mikäli sellaista käytit. Kuorrutuksen suklaaganachea varten mittaa kerma kattilaan ja kuumenna se, mutta älä anna kiehua. Pilko tumma suklaa ja kun kerma on kuumaa, kaada suklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mikäli suklaa ei sula kermaan joukkoon, voi sitä hieman kuumentaa lisää levyn miedolla lämmöllä. Kun suklaa on sulanut ja seos on koostumukseltaa paksuhkoa eikä enää kuumaa, kaada ganache kakun keskelle ja levitä sitä kohti reunoja. Suklaa saa valua kakun reunoja pitkin koristeeksi. Laita kakku heti kylmään ja anna kuorrutteen jähmettyä. Kun päällinen on jähmettynyt, kakun voi vielä koristella haluamillaan suklaamakeisilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti