Voihan kuppikakku!


Kuppikakut tai muffinsit (tämä on minulle tutumpi nimi käyttää) ovat nousseet viime vuosina muotileivonnaiseksi ja niistä on myös tullut kakkujen tapaan pieniä taideteoksia. Eikä ihme sillä ne valmistuvat melko pienellä vaivalla ja nopeasti, mikäli ei intoudu koristelemaan niitä pidemmän kaavan mukaan. Helpoimmillaan muffinsitaikinan aineet vain sekoitetaan keskenään, jaetaan taikina vuokiin ja paisetetaan hetki uunissa. 

Kun löytää hyvän perustaikinan muffiseille, on vain mielikuvitus rajana miten sitä sitten maustaa milloinkin. Suklaa, sitruuna ja vanilja ovat varmasti ne perinteiset ja suosituimmat maut, mutta miksi ei esimerkiksi kuivakakkutaikinasta voisi tehdä myös muffinseja.

Itsellä on olemassa perustaikina jota käytän, mutta haluan toki kokeilla aina uusiakin reseptejä. Ihanan suklaisten muffinsien ohjeen löysin K-Ruoka sivuilta ja ne olivat myös nopeat tehdä. Tällä kertaa en koristellut leivonnaisia mitenkään vaan nautimme ne sellaisinaan tuoreena.  




Suklaamuffinsit
~ noin 12 kpl ~

125 g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
175 g suklaarouhetta 

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja maito joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pienissä erissä sekoittaen rasvaseokseen. Kääntele lopuksi sekaan suklaarouhe. Itse laitoin tällä kertaa kaapista löytyneitä suklaalevyjen jämiä ja siinä oli sekä maitosuklaata että valkosuklaata. 

Jaa taikina tukeviin isoihin muffinsivuokiin (ne on hyvä laittaa muffinsipellille, mikäli sellainen löytyy). Paista muffinseja 200 asteessa 20-25 minuuttia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti