Dumle jäätelö


Jäätelökesää kohti mennään, mutta itsellä jäätelöä kuluu kyllä ympäri vuoden tasaisesti. Jos perusraaka-aineet löytyy kaapista niin jäätelöä saa tehtyä helposti ja makuaineeksi sopii mitä ikinä keksii. 
Kaapissa oli pussi appelsiini Dumleja, joten ajattelin kokeilla tehdä jäätelöä tällä kertaa niistä. Sulatin Dumlet (5 kpl jätin palasteltavaksi sattumiksi) kerman joukkoon ja lisäsin joukkoon myös hieman suklaata. Jäähdytin kerman kylmäksi ja vatkasin lisätyn kerman kanssa vaahdoksi. Massaan tuli aivan ihana suklaan ja appelsiinin maku. Dumlelle ominainen toffeinen maku jäi hieman puuttumaan ja etenkin jos tekisin original Dumleista, lisäisin suklaan sijaan kinuskikastiketta. Sitä täytyy kokeilla seuraavan kerran. 


Dumle jäätelö

4 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (ei valmista kinuskia)
1 ps Dumle makeisia
50 g suklaata


Kuumenna 2 dl kermaa kattilassa ja sulata Dumlet (jätä muutama makeinen sattumiksi) sekä suklaa kerman joukkoon. Jäähdytä kerma jääkaappikylmäksi. Tämän vaiheen voi tehdä jo edellisenä päivänä.

Kaada toinen 2 dl kermaa Dumle kerman joukkoon ja vaahdota. Älä tee kermasta liian kovaa. Kaada joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa vielä kevyesti sekaisin. Paloittele Dumlet (ja halutessasi hieman suklaata) ja sekoita massaan, jätä pieni määrä päälle koristeeksi. 

Kaada jäätelömassa noin 1,5 litran vetoiseen vuokaan, peitä vuoka hyvin ja pakasta vähintään 4-5 tuntia. Ota jäätelö hetkeksi lämpimään ennen tarjoilua. 1 kommentti:

  1. Bet of the Day for Today's Best Odds Today - VNTOPbet.com rb88 rb88 sbobet ทางเข้า sbobet ทางเข้า 4402chelsea fixed matches & best bets today - Legalbet

    VastaaPoista