Uuden vuoden vadelma-suklaakakku


Uudeksi vuodeksi halusin kokeilla jotakin uudenlaista kakkua ja eritoten brownie -tyylistä suklaakakkupohjaa. Selailin erilaisia ohjeita ja päätin tehdä parhaalta kuulostavan ohjeen mukaan, mikä löytyi jälleen Makeaa -blogista. Pohja oli  mustaherukka-suklaamoussekakun pohjana. Halusin täytteeksi kuitenkin vadelmaa ja selailin siihen sopivaa mousseohjetta muualta. 

Pohja on mitoitettu halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan. Alkuperäisen kakun ohjeessa sen päälle tuli kaksi erilaista moussekerrosta, joten tähän yhden moussen kakkuun, pohja oli ehkä aavistuksen liian paksu. Ei häiritsevästi, mutta toisen kerran kokeilen halkaista pohjan, joten siitä riittäisi kahteen kakkuun. 

Pohjan kanssa yhdistin vadelmatäytteen Annin uunista -blogista löytämäni vastustamaton vadelmajuustokakku -ohjeella. Täytteeseen tuli Bonnen vadelmapyreetä, joka oli minulle uusi tuttavuus. Pyre oli kivan hapan, joten täytteestä ei tullut liian makea ja se sopi täydellisesti makean suklaapohjan kanssa. Tästä tuli kertaheitolla yksi suosikkikakkuni!




Suklaapohja

150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 kananunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa 20 cm:n vuoan reunat ja pohja leivinpaperilla. 

Sulata voi ja suklaa. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää suklaa-voiseos vaahtoon. Sekoita kuivataineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää muna-sokerivaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada vuokaan ja paista 15-20 minuuttia siten, että reunat ovat kypsät, mutta pohja on keskeltä vielä pehmeä. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi, näin sitä on helpompi leikata. 

Vadelmatäyte

2 dl Bonne vadelmapyrettä
4 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta ja tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen hetkeksi. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa sokerit ja tuorejuusto keskenään notkeaksi.

Purista liivatteista vesi pois ja lämmitä vadelmasose pienessä kattilassa kuumaksi. Sulata liivatteet vadelmapyreen sekaan ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan vatkaten ja lisää lopuksi vaahdotettu kerma täytteeseen.

Vuoraa vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla tai käytä reunassa reunakalvoa. Tasoita suklaapohjaa hieman tai jos haluat ohuemman pohjan, leikkaa pohja kahteen osaan ja laita toinen pohjista vuoan pohjalle. Kaada valmis vadelmätäyte pohjan päälle. Kopauta vuokaa tasoon, jotta ilmakuplat poistuvat ja tasoita pinta tasaiseksi lastalla. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään, vähintään neljä tuntia. 

Koristele hyytynyt kakku haluammallasi tavalla esimerkiksi tuoreilla vadelmilla ja suklaarouheella. Tässä käytin itse suklaapalloja, marenkeja, koristerakeita, suklaakeksejä ja vadelmatoffeepalloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti