Sitruuna-hopeatoffeekakku


Piilokakku on ollut kokeilulistallani jo jonkin aikaa. Piilokakulla tarkoitetaan sellaista hyydytettävää kakkua, jossa keskellä on eri makuinen ja värinen täyte kuin päällä. Kakkua leikatessa siis paljastuu yllätys. Väreiksi on tästä syystä hyvä valita jotkin selvästi toisistaan erottuvat. Itselläni oli kaapissa sitruunarahkaa ja Lakridsin lakritsi-suklaapalloja, joten näistä valikoitui väreiksi keväinen keltainen sekä vastaväriksi musta. Sitruuna ja salmiakki tai lakritsi ovat myös hyvin klassinen ja toimiva yhdistelmä. 






Aloita kakun valmistus vuoraamalla 20 cm:n vuoan ja 24 cm:n vuoan pohja leivinpaperilla ja laittamalla reunoille kalvo tai voitele reunat öljyllä irtoamisen helpottamiseksi.


Pohja

150 g Digestive -keksejä
55 g voita sulatettuna


Hienonna keksit monitoimikoneessa ja kaada voi sekaan. Sekoita ne hyvin sekaisin ja painele keksi-voi seos 20 cm:n vuoan pohjalle.



Hopeatoffeetäyte

1 ps Hopeatoffee -makeisia
2 dl kuohukermaa
2 dl vispikermaa
3 liivatelehteä
1 rkl vettä

Kuumenna kuohukerma ja sulata siihen Hopeatoffeet, älä anna kiehua. Kun makeiset ovat sulaneet ja seos on tasainen, siirrä se toiseen kulhoon ja jääkaappiin jäähtymään. Seoksen tulee olla aivan kylmää, joten tämä vaihe kannattaa tehdä edellisenä päivänä. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja vaahdota myös kylmä Hopeatoffeekerma. Yhdistä vaahdot ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna vesi kattilassa, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen. Kaada liivate ohuena nauhana vaahtoseokseen ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.


Sitruunatäyte

2,5 dl vispikermaa
1 prk sitruunarahkaa
1,5 dl lemon curd -tahnaa
3,5 liivatelehteä 
2 rkl vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sekaan rahka sekä lemon curd. Kuumenna vesi kattilassa, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen. Kaada liivate ohuena nauhana vaahtoseokseen ja sekoita tasaiseksi. 

Ota hopetoffeekakku pois jääkaapista ja siirrä vuoasta isomman vuoan keskelle. Kaada sitruunatäyte hopeatoffeekakun reunoille ja päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna olla kylmässä yön yli. 

Siirrä kakku tarjoiluastialle ja koristele esimerkiksi kermavaahtopursotuksilla ja lakritsikuulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti