Vohvelit uunissa


Hyvää kansainvälistä vohvelipäivää! Vohvelipäivällä on yli 100 vuotinen historia, jonka alkujuuret ovat Ruotsissa. Päivää vietetään siis näin 25. maaliskuuta Neitsyn Marian ilmestymispäivänä, josta nimi on johdettu. Päivän tarkoituksena on siis syödä vohveleita.

Perinteinen ja ainakin lapsuudestani tuttu tapa tehdä vohveleita, on paistaa ne vohveliraudalla. Itse en kuitenkaan kyseistä laitetta omista vaan paistan vohvelit uunissa silikonisilla vohvelivuoilla. Olen saanut kyseiset vuoat muutama vuosi sitten lahjaksi kotonani pidetyiltä Tupperware kutsuilta ja ihastuin niihin heti. Käyttö sekä puhdistus on helppoa ja vohveleista tulee kuohkeita sekä pinnalta rapeita. 

Vohveleita voi syödä monenlaisilla täytteillä ja ne maistuvat aivan sellaisinaankin. Tällä kertaa tein makeita vohveleita, mutta samalla tavalla hieman taikinaa varioiden saa tehtyä myös suolaisia vohveleita suolaisilla täytteillä. Näistä ohjetta myöhemmin.




Makeat vohvelit
~ 8 kpl ~

3 kananmunan keltuaista
2,5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
90 g sulatettua voita
3 kananmunan valkuaista


Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin. Lisää keltuaisten kanssa samaan kulhoon maito, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, vaniljasokeri sekä sokeri ja sekoita ne keskenään tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen taikinan sekaan. 

Jaa taikina vohvelivuokiin (2 vuokaa, joista kummastakin tulee 4 vohvelia) ja paista 10-12 minuuttia 225 asteisessa uunissa. Ota vohevlit uunista, kumoa ne vuoista leivinpaperin päälle pellille kolopuoli ylöspäin ja paista vielä 3-4 minuuttia. Näin vohveleihin tulee rapea pinta. 

Anna vohveleiden hieman jäähtyä ja tarjoile mieleisesi täytteen kanssa tai siivilöi päälle tomusokeria ja nauti sellaisenaan. Seuraksi sopivat esimerkiksi marjat, kermavaahto, jäätelö ja/tai vaahterasiirappi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti